
Perişan Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 çay bardağı damla çikolata
Perişan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak oda ısısındaki tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, sirke, pudra şekeri, nişastayı derin bir kaseye alıyoruz. Düzgünce karıştırıyoruz.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı, tarçını ek ediyoruz ve yoğuruyoruz. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Son olarak ceviz içini, kuş üzümünü ve damla çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp gelişi hoş tepsiye diziyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17dk denetimli pişiriyoruz (Üzerleri pembeleşene kadar)
- Fırından çıkan kurabiyeleri 5 dakika dinlendirip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.