Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı parça çikolata
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 2,5 su bardağı un yumuşak bir hamur olacak unu kontrollü ekleyin
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabımıza tereyağ ,pudra şekeri, hindistan cevizi ,sıvı yağ, yumurtayı ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu ekleyip yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- En son içine parça çikolata ve kuru üzümleri ekleyip tekrar yoğuralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp koyalım şekil vermiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyetler olsun❤.