Peşmelba Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 7 adet orta uzunluk şeftali
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
- Kaymaklı dondurma yahut kremşanti
- 1 su bardağı frambuaz yahut çilek
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Peşmelba Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin çekirdeklerini çıkartıp ince dilimler halinde kesin.
- Küçük tencereye şeftalileri koyun suda eritilmiş tozşeker tarçın ilavesiyle şeftaliler hafif canlı kalacak formda pişirin.
- Pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Sosu için çilekleri robottan geçirin tencereye bütün materyalleri ekleyin biraz karıştırın kısık ateşte kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar pişirin soğumaya bırakın.
- Şeftali dilimlerini servis kaselerine paylaştırın orta kısmına dondurma yahut kremşanti yerleştirip hazırladığınız sos ilavesiyle soğuk olarak servis edin.