Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peşmelba Tatlısı

Peşmelba Tatlısı
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pesmelba-tatlisi.jpg

Peşmelba Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 7 adet orta uzunluk şeftali
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
Servis İçin
  • Kaymaklı dondurma yahut kremşanti
Sosu İçin
  • 1 su bardağı frambuaz yahut çilek
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Peşmelba Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin çekirdeklerini çıkartıp ince dilimler halinde kesin.
  2. Küçük tencereye şeftalileri koyun suda eritilmiş tozşeker tarçın ilavesiyle şeftaliler hafif canlı kalacak formda pişirin.
  3. Pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Sosu için çilekleri robottan geçirin tencereye bütün materyalleri ekleyin biraz karıştırın kısık ateşte kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar pişirin soğumaya bırakın.
  5. Şeftali dilimlerini servis kaselerine paylaştırın orta kısmına dondurma yahut kremşanti yerleştirip hazırladığınız sos ilavesiyle soğuk olarak servis edin.
Not: Servis kaselerini sunum öncesinde derin dondurucuda soğutabilirsiniz böylece dondurmanın daha uzun müddette erimesini sağlayabilirsiniz.
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt