Pestil Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta,
- Yarım su bardağı sıvı yağ,
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 küçük kase minik doğranmış meyve pestili (incir, şeftali, elma, ceviz karışımı)
- 1 çay kaşığı toz tarçın
Pestil Dolgulu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Materyalleri yoğurma kabına alalım.
- Ele yapışmayan bir hamur yapalım.
- Pestili minik minik doğrayalım.
- 1 çay kaşığı tarçıni ekleyip katıştıralım.
- Hamuru bir beze yapalım.
- Pişirme kağıdının üstüne bezeyi merdane ile inceltelim.
- Pestili üstüne serpelim.
- Rulo yapalım pişirme kağıdına sarılı olarak 20 dakika buzdolabının buzluk kısmında durduralım.
- Buzluktan çıkarınca 1cm genişliğinde keselim ve tepsiye yerleştirelim.
- Bu hamurdan büyük tepsinin yarısı kadar oluyor. Siz isterseniz hamur ölçüsünü fazlalaştırırsınız.
- 180 derece de ısıtılmış fırında üzeri beyaz olacak altı pembeleşince fırından alalım.
- Soğuyunca üzerine tarçın serpelim. Tadı nefis oldu denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun ???? ???? ???? ????.