Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pesto Sos

Pesto Sos
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pesto-sos.jpg

Pesto Sos Tanımı İçin Materyaller

  • 8 avuç fesleğen (Dolu dolu)
  • 250 gram parmesan peyniri
  • 3 avuç dolmalık fıstık
  • 5 diş sarımsak
  • 3-4 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 dolu tatlı kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Pesto Sos Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Fesleğeni yıkayıp güzelce kurulayalım. Fesleğenin kalın kısımlarını yapraklarından ayıralım.
  2. 250 gram parmesanı ince ince rendeleyelim.
  3. 3 avuç dolusu dolmalık fıstığı karamel rengine gelene kadar kavuralım. Soğumasını bekleyelim.
  4. Fesleğeni mutfak robotuna alalım. Zeytinyağını ekleyelim. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekelim. Fesleğenlerin kararmaması için zeytinyağını eklemek çok kıymetli.
  5. 5 diş sarımsağı, 3 avuç dolusu dolmalık fıstığı ekleyelim homojen bir karışım olana kadar mutfak robotuyla çekelim.
  6. Karabiber ve tuzunu ekleyelim ve çekmeye devam edelim.
  7. Hazırladığımız sosları kavanozlara alalım. Kavanozlarımızı küçük uzunluk tercih edelim.
  8. Kavanozlara koyduğumuz sosları uzun bir mühlet tüketebilmek için üzerlerine zeytinyağı gezdirelim. Afiyet olsun. :).
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt