
Pesto Sos Tanımı İçin Materyaller
- 8 avuç fesleğen (Dolu dolu)
- 250 gram parmesan peyniri
- 3 avuç dolmalık fıstık
- 5 diş sarımsak
- 3-4 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 dolu tatlı kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Pesto Sos Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Fesleğeni yıkayıp güzelce kurulayalım. Fesleğenin kalın kısımlarını yapraklarından ayıralım.
- 250 gram parmesanı ince ince rendeleyelim.
- 3 avuç dolusu dolmalık fıstığı karamel rengine gelene kadar kavuralım. Soğumasını bekleyelim.
- Fesleğeni mutfak robotuna alalım. Zeytinyağını ekleyelim. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekelim. Fesleğenlerin kararmaması için zeytinyağını eklemek çok kıymetli.
- 5 diş sarımsağı, 3 avuç dolusu dolmalık fıstığı ekleyelim homojen bir karışım olana kadar mutfak robotuyla çekelim.
- Karabiber ve tuzunu ekleyelim ve çekmeye devam edelim.
- Hazırladığımız sosları kavanozlara alalım. Kavanozlarımızı küçük uzunluk tercih edelim.
- Kavanozlara koyduğumuz sosları uzun bir mühlet tüketebilmek için üzerlerine zeytinyağı gezdirelim. Afiyet olsun.
.