Petek Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 3 çorba kaşığı nişasta(mısır vardı onu kullandım)
- Aldığı kadar un
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Petek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur gereçleriyle hamuru hazırlayın. Hamur şimdi yumuşak iken ikiye ayırın, birisi yarıdan az olsun, ona kakao ve gerekirse un ekleyin. Öbür hamuru da azar azar un ilavesiyle yoğurun.
- Beyaz hamurdan bir kısmını ayırıp kalanı yarım cm den biraz kalın açın, üzerine kakaolu hamurdan özensiz kesimler yerleştirin.
- Merdaneyle üzerinden yavaşça geçin, daha sonra petek kalıbı koyarak tekrar merdaneyle yavaşça geçerek küçük hamurların yapışmasını sağlayın. Kalıpla haller kesin.
- Kakaolu hamur için de tıpkı formda üzerine beyaz hamurdan modüller yerleştirerek hazırlayabilirsiniz.
- 170 derecede 15-20 dk pişirin, (daha kıyır olması için 5 dk kapalı fırında bekletip, çıkarın). Bu ölçülerle yaklaşık iki tepsi kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun.