Peteselenga Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 vanilya
- 2 kabartma tozu
- 1 avuç kuş üzümü
- 1 limon kabuğu rendesi ( ve suyu)
- 1 portakal kabuğu rendesi (ve suyu)
- 1 avuç minik doğranmış kuru incir
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
- Un (Ben 3 su bardağı kullandım) siz kontrollü ekleyin
Peteselenga Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Üzerine sıvı yağ, süt, vanilya, kabartma tozu eklenip çırpılır.
- Sonra kuş üzümü, limon, portakal (Hem suyu hem rendesi) kuru incir, tarçın eklenir ve iyice karıştırılır.
- Üzerine un eklenir ve tekrardan çırpılıp kek kalıbına alınır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişinceye kadar pişirilir. Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun. ????.