Petibör Trufları Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket petibör bisküvi
- 3 buçuk su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 3 kaşık kakao
- Hindistan cevizi yahut farklı şekerlemeler
Petibör Trufları Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebisi için vanilin hariç bütün materyalleri karıştırıp ocağa alın.
- Daima karıştırıp kıvam alana kadar pişirin, vanilini ekleyip karıştırın.
- Kaynayınca bir kaç dk kaynatıp ocağı kapatın.
- Biraz ılıdığında petibör bisküvileri elinizde ufalayıp muhallebi ile karıştırın.
- Kaşıkla istediğiniz büyüklükte alıp yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın.
- Ben hem hindistan cevizine buladım hemde betibör bisküvi kalmıştı rondodan geçirdim onada buladım.
- Dolapta 1 saat bekletin servise hazır.