Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamber Efendimizi Gülümseten olay

Peygamber Efendimizi Gülümseten olay
0
165

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Hz Muhammed'in (SAV) Gülümsemesi
Peygamberimizin ümmetine müjdesi

Bir gün Resulullah (sav) gülümseyerek göğe bakıyordu, bir adam Hazretin gülmesinin sebebini sorunca Resulullah (sav) şöyle buyurdular:

Evet göğe bakıyordum, iki melek, kendi yerinde ibadetle meşgul olan mümin bir kulun gece gündüz yaptığı ibadetlerinin mükafatını yazmaları için yeryüzüne indiler, lakin onu, hasta olduğundan nedeniyle ibadetgahında bulamayınca göğe çıkıp Adalet Teala'ya şöyle arz ettiler:

Ey Rabbimiz! Biz o mümin kulun ibadetini kâğıda dökmek için her zamanki gibi onun ibadetgahına gittik, fakat onu orada bulamadık, hastalık yatağına düşmüştü

Allahu Teala, o meleklerin cevabında şöyle buyurdu:

O mümin kul, rahatsızlık yatağında olduğu sürece, her gün ibadetgahında olduğu vakit ona yazdığınız her günün sevabı miktarınca ona sevap yazın Hastalık yatağında olduğu müddetçe onun hayır amellerinin mükafatı bana aittir; onun mükafatını ben vereceğim*

Similar threads

Hz Muhammed'in (SAV) Gulumsemesi Peygamberimizin ummetine mujdesi Bir gun Resulullah (sav) gulumseyerek goğe bakıyordu, bir adam Hazretin gulmesinin sebebini sorunca Resulullah (sav) şoyle buyurdular: Evet goğe bakıyordum, iki melek, kendi yerinde ibadetle meşgul olan mumin bir kulun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Peygamber Efendimizin Ahlakı İle İlgili Kısa Olaylar Peygamberimiz Hazreti Muhammed sav Allah Korkusu;Peygamberimiz, alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamber olduğu halde Allah Tealadan, herkesten daha çok korkar ve Kıyamet günü acaba ne olacağım derdi Peygamberimizin Allah...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Peygamber Efendimizin Kıssaları Peygamber Efendimizin Kıssaları Hz Muhammedin Gulumsemesi Bir gun Resulullah (sav) gulumseyerek goğe bakıyordu, bir adam Hz Muhammedin gulmesinin sebebini sorunca Resulullah (sav) şoyle buyurdular: Evet goğe bakıyordum, iki melek, kendi yerinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Yazan: Tolga ÇELEBİ MUKADDİME Bu çalışmamızda, kalbin manevi hallerinden bahsedeceğiz Yazımıza başlamadan önce, kalbin iki anlamından bahsedelim Birinci anlamı; her canlıda bulunan ve bedene kan pompalayan organdır Bu organ; cismani kalptir İnsanlarda, hayvanlarda hatta ölülerde bile bulunur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Yüce kitabımız Kur’an, bütün kainatın Allah’ı zikrettiğini haber veriyor: “Yedi kat gök, yer ve bunların içindekiler hepsi Allah’ı tesbih eder, Onu övgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur Fakat siz onların tesbihini anlamazsınız O çok halimdir çok bağışlayıcıdırLinkleri sadece kayıtlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt