Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamber Efendimizin Ahlakı İle İlgili Olaylar

Peygamber Efendimizin Ahlakı İle İlgili Olaylar
0
169

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Peygamber Efendimizin Ahlakı İle İlgili Kısa Olaylar

Peygamberimiz Hazreti Muhammed sav Allah Korkusu;Peygamberimiz, alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamber olduğu halde Allah Tealadan, herkesten daha çok korkar ve Kıyamet günü acaba ne olacağım derdi Peygamberimizin Allah Sevgisi;Kuran ’ı Kerim müminlerin Allah ’ı her şeyden daha fazla sevdiklerini bildiriyorŞüphesiz Peygamberimiz Allah ’ı herkesten daha çok severdi Bunun için dir ki O, geceleri ayakları şişinceye kadar namazda dururdu

Peygamberimizin özelliklerinden biri de yüksek bir cesarete sahip oluşudur O, insanları İslam ’a ziyafet ettiği süre tek başına idi Birincil yıllarda Müslümanlığı kabul edenlerin sayısı da azdı Aleyhinde İslam ’ı imha etmek isteyenlerin sayısı çok, maddi güçleri pozitif idi

İki Meleğin Haline Gülüyorum

Bir gün Resulullah (sav) gülümseyerek göğe bakıyordu, bir adam Hazretin gülmesinin sebebini sorunca, Resulullah (sav) şöyle buyurdular: “Evet göğe bakıyordum, iki meleğin hali beni güldürdü, onlar kendi uygun ibadetle meşgul olan mümin bir kulun gece gündüz yaptığı ibadetlerinin mükafatını yazmaları için yeryüzüne indiler, ama onu, hasta olduğundan dolayı ibadetgahında bulamayınca, göğe çıkıp, Adalet Teala ’ya şöyle arz ettiler: “Ey Rabbimiz! Biz o mümin kulun ibadetini kâğıda dökmek için her zamanki gibi onun ibadetgahına gittik, fakat onu orada bulamadık, hastalık yatağına düşmüştü
Allah Teala, o meleklere cevabında şöyle buyurdu: “O mümin kul, rahatsızlık yatağında olduğu sürece, her gün ibadetgahında olduğu vakit ona yazdığınız her günün sevabı miktarınca ona sevap yazın Rahatsızlık yatağında olduğu müddetçe onun hayır amellerinin mükafatı bana aittir; onun mükafatını ben vereceğim

Sıraya Riayet Edin
Hz Ali (as) şöyle buyuruyor: “Bir gün Hz Resulullah (sav) ayaklarının üzerine yorgan örtmüş ve istirahata çekilmişti bu vesileyle Hasan su istedi Resullullah (sav) hemencecik yerinden fırladı ve devemizden bir kaba birazcık süt sağıp onu Hasan ’a (as) verdi Bunu gören Hüseyin (as) yerinden fırlayıp sütü edinmek istedi Lakin Resulullah (sav) ona mani olup sütü Hasan ’a verdi giderken durumu seyretmekte olan Fatıma: Ya Resulullah! Güya Hasan ’ı daha çok seviyorsun dedi Resulullah cevaben buyurdular ama: Hayır öyle değildir Benim Hasan ’ı savunmamın sebebi, öncelik onun hakkı olduğu içindir Çünkü O, daha önce su istemişti, sırayı riayet etmek gerekir Yoksa kıyamet günü ben, sen, bu ikisi ve şu yerde yatan (Ali) hepimiz bir mekanda olacağız buyurdu

Rahmet Etmeyene Rahmolunmaz
Ebu Hureyre dedi ancak: Resulullah (sav) ’ın huzurunda bulunuyorduk giderken Hazret tekrar tekrar henüz küçük yaşta olan Hasan ve Hüseyin ’i öpüyordu Hazret ’in bu hareketini görebilen Uyeyne: “Ya Resulullah (sav), benim on çocuğum vardır Ben şimdiye dek onların hiçbirini asla öpmemişim dedi Hazret bu sözü duyunca çok sinirlendi, öyle ki çehresinin rengi değişti ve: Kim rahmetmezse, ona rahmolunmaz; eğer Allah rahmeti kalbinden almışsa, benim sana yapacak bir şeyim yoktur; kim, küçüklerimize rahmetmez, büyüklerimizi de saymazsa, o bizden değildir buyurdu

Resulullah (sav) ’ın Ağlaması
Resulullah (sav) Ümmi Seleme ’nin evinde bulunduğu bir gece yarısı uykudan kalkıp evin karanlık bir köşesinde dua ve ağlamakla (Allah ’a yalvarıp yakarmakla) meşgul oldu Ümmi Seleme, Resulullah (sav) ’ı yatağında görmeyince, kalkıp onu aramaya koyuldu diğer taraftan baktı ama Resulullah (sav), evin karanlık bir köşesinde durup ellerini göğe kaldırmış, ağlayarak Allah ’a şöyle yalvarıp yakarıyor:

Allah ’ım! Bağışladığın nimetleri benden esirgeme Beni, düşmanların gülüş vesilesi kılma, kıskançları bana musallat etme

Allah ’ım! Beni kurtardığın kötülük ve çirkinliklere geri çevirme
Allah ’ım! Beni hiçbir zaman ve hiçbir an kendi başıma bırakma; kendin beni her şeyden ve her afetten koru

Ümmi Seleme Resulullah (sav) ’ın bu durumunu görür görmez, ağlayarak kendi yerine döner Resulullah (sav) Ümmi Seleme ’nin ağlama sesini duyunca, ona doğru gidip ağlamasının sebebini sorur
Ümmi Seleme:

Ya Resulullah! Senin ağlaman beni ağlattı Sen neden ağlıyorsun? Siz Allah katında olan onca büyük makam ve yakınlığınıza ve Allah ’ın geçmiş ve gelecek tüm kusurlarınızı affetmesine rağmen Allah ’tan böyle korkuyor, sizi düşmanların gülümseme vesilesi kılmamasını, kurtardığı musibet ve çirkinliklere geri çevirmemesini, bir lahza bile kendi başınıza bırakmamasını istiyorsunuz, o halde vay bizim halimize! der

Resulullah (sav) ona cevabında:
Nasıl korkmayayım, nasıl ağlamayayım, nasıl kendi akıbetimde endişelenmeyeyim, nasıl kendi makam ve mevkime güveneyim! madem ki Allah Teala, Hz Yunus ’u bir an kendi haline bıraktı ve onun başına, gelmemesi gereken şeyler geldi! buyurdu *