Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamber Efendimizi Gulumseten olay

Peygamber Efendimizi Gulumseten olay
0
153

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Hz Muhammed'in (SAV) Gulumsemesi
Peygamberimizin ummetine mujdesi

Bir gun Resulullah (sav) gulumseyerek goğe bakıyordu, bir adam Hazretin gulmesinin sebebini sorunca Resulullah (sav) şoyle buyurdular:

Evet goğe bakıyordum, iki melek, kendi yerinde ibadetle meşgul olan mumin bir kulun gece gunduz yaptığı ibadetlerinin mukafatını yazmaları icin yeryuzune indiler, fakat onu, hasta olduğundan dolayı ibadetgahında bulamayınca goğe cıkıp Hak Teala'ya şoyle arz ettiler:

Ey Rabbimiz! Biz o mumin kulun ibadetini yazmak icin her zamanki gibi onun ibadetgahına gittik, fakat onu orada bulamadık, hastalık yatağına duşmuştu

Allahu Teala, o meleklerin cevabında şoyle buyurdu:

O mumin kul, hastalık yatağında olduğu surece, her gun ibadetgahında olduğu zaman ona yazdığınız her gunun sevabı miktarınca ona sevap yazın Hastalık yatağında olduğu muddetce onun hayır amellerinin mukafatı bana aittir; onun mukafatını ben vereceğim

Similar threads

Peygamber Efendimizin Kıssaları Peygamber Efendimizin Kıssaları Hz Muhammedin Gulumsemesi Bir gun Resulullah (sav) gulumseyerek goğe bakıyordu, bir adam Hz Muhammedin gulmesinin sebebini sorunca Resulullah (sav) şoyle buyurdular: Evet goğe bakıyordum, iki melek, kendi yerinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Hz Muhammed'in (SAV) Gülümsemesi Peygamberimizin ümmetine müjdesi Bir gün Resulullah (sav) gülümseyerek göğe bakıyordu, bir adam Hazretin gülmesinin sebebini sorunca Resulullah (sav) şöyle buyurdular: Evet göğe bakıyordum, iki melek, kendi yerinde ibadetle meşgul olan mümin bir kulun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
171
Peygamber Efendimizin Ahlakı İle İlgili Kısa Olaylar Peygamberimiz Hazreti Muhammed sav Allah Korkusu;Peygamberimiz, alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamber olduğu halde Allah Tealadan, herkesten daha çok korkar ve Kıyamet günü acaba ne olacağım derdi Peygamberimizin Allah...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
Oruc ile İlgili Hadisler Oruc Tutmanın Fazileti İle İlgili Hadisler Oruc ibadeti İslamın beş temel şartından birisidir ve mukafatı cok fazladır Peygamberimiz (sav) de bu ibadetin fazileti uzerinde cok fazla durmuş ve tum detaylarıyla bu ibadetin inceliklerini ummetine anlatmıştır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Hz Muhammed'in (sav) Yaptığı Dualar Peygamber Efendimizin Duaları Resulullah (sav) bir gece zevcesi Ummu Selemenin evinde idi Gece yarısı uykudan kalkıp evin karanlık bir koşesinde dua ve ağlamakla (Allaha yalvarıp yakarmakla) meşgul oldu Ummu Seleme, Resulullah (sav)ı yatağında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
169
858,500Konular
982,598Mesajlar
30,358Kullanıcılar
jackgragassSon üye
Üst Alt