Peynir Altı Suyuna Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı peynir altı suyu
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Yarım limon suyu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Sıvıyağ pulbiber ve nane
Peynir Altı Suyuna Çorba Tanımı Yapılışı
- Bütün materyalleri çorba tenceresine alalım.
- Çırpıcı yardımıyla bilendırdan çırpalım pütür kalmasın.
- Kaynayıncaya kadar daima karıştıralım.
- 10 dakika sonra altını kapatalım (kıvamı koyu olursa sıcak su ek edebilirsiniz).
- Benim çorbam bu ölçülere nazaran hafif kıvamlı oldu un markasından galiba yarım su bardağı sıcak su daha ek ettim.
- Üzerine yağda kızdırılmış pulbiber ve nane ek edelim.
- Not Sosu dilerseniz servis yaparken dilerseniz de tencereye ek edebilirsiniz. Bana kalırsa tencerede daha hoş oluyor sosla çorbanın lezzeti yeterlice bütünleşiyor. Afiyet olsun.