Peynir Çubukları (Dil Peynir İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket lisan peynir
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı bayat ekmek içi ve ya galeta unu
- Yarım su bardağı sade ince çekilmiş corn flakes
- Biraz süt
- Biraz un
Peynir Çubukları (Dil Peynir İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve süt karıştırın.
- Pürüzsüz kıvam alınca içine un eklenip pütürlü kalmayacak biçimde çırpılır.
- İçine bütün baharatlar eklenir karıştırılır.
- 5 dk dinlendirilmeye bırakılır .
- Dil peynirleri ikiye bölünür ,bir kaba un ,başka bi kaba süt konur ,galeta unu (kendim yapıyorum ) ve corn flakes (blenderde kendim çektim ) karıştırılır.
- Öncelikle peynirler süte ,sonra una (fazla yapışan unu elinizle silkeleyin) sonra baharatlı karışma batırılır (burda maşa kullanmanız düzgün olur ).
- En son galeta ununa bulanır ,her noktasına gelecek halde elinizle bulayın .
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur .
- Bütün peynirler bitince streç sinema ile sarılıp buzluğa kaldırılır.
- En az 30 dk dinlendirildikten sonra kızgın yağda 35-40 saniye pişirilir (kızgın yağ olması ve mühlet çok değerli )
- Altın rengini alınca yağdan alınıp kağıt havlunun üstüne bırakılır (fazla yağını alıyor ) fazla soğumadan servis edilmesi gerekir.