
Peynir Dolgulu Köz Biber Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet kapya biber
- 1 su bardağı lor ve beyaz peynir karışımı
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı iri doğranmış ceviz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Taze soğan
- Zeytinyağı
Peynir Dolgulu Köz Biber Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberleri közleyip soyun.
- Uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
- Uygun bir tavaya 3 yemek kaşığı yağ koyun.
- Küçük küçük doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun.
- Baharatları ve tuzu ek edin.
- Son olarak cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
- İkiye kestiğiniz biberleri tezgaha alıp içine peynirli harçtan koyup sarın.
- İsterseniz taze soğan yaprakları ile bağlayabilir ya da kürdan batırabilirsiniz.
- Parlak görünmesini için üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun ????.