Peynir Mantar Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr istediğiniz makarna
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- 200 gram mantar
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 300ml krema
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı ceddar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Az birşey ince kıyılmış maydanoz
Peynir Mantar Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarnayı tuzluda haşlayın. Sıvıyağını tavada kızdırın.
- Doğradığınız mantarları tavada soteleyin, suyunu çeken mantarlara tereyağı ve sarımsaklarıda ek edip, devam soteleyin.
- Krema ve baharatlarıda ekledikten sonra hafif kaynayan sosa peynirleride ek edip, karıştırın.
- Pişirip süzdüğünüz makarnayı sosa ek edip karıştırın. Servis edeceğiniz vakit üzerine kıyılmış maydanoz ek edebilirsiniz. Afiyet olsun.