Sabah kahvaltıların vazgeçilmezi olan peynir hakikat koruma edilmezse bozulur. Bozulan peynir tüketmek tehlikeli bir hale gelebilir. Daha uzun ömürlü olması için peyniri nasıl saklayabiliriz ? Artan peynir nasıl saklanır? Peynirimizden en düzgün biçimde yararlanmak için haberimizin ayrıntılarına göz atmayı unutmayın.
Peynir, binlerce yıldır sütten yapılan kahvaltı safralarını süsleyen protein kaynağıdır. Mutfağımızın değerli bir modülü olan peynir yöreden yöreye birçok farklı çeşitleriyle karşımıza çıkıyor. Yararları saymakla bitmeyen peynir bilhassa yaz aylarında sıcak havadan ötürü hakikat formda saklanmazsa bozulur. Bozulan peynir küflenir. Şayet özelliği küflü peynir değilse onu tüketmek insanı zehirler. Bu yüzden vaktinde tüketmek ya da fazla gelen peyniri yanlışsız şartlarda saklamak gerekiyor. Sofraların olmazsa olmazı, vitamin ve mineral pahası yüksek peynirleri uzun müddet koruma etmek pek kolay değildir. Su ve protein içeriği yüksek besinleri seven küf, uygun ortamı bulduğu anda yayılmaya başlar. Bunu önlemek için, peyniri nasıl koruma etmemiz gerektiğini sizler için derledik.
PEYNİR NASIL SAKLANIR?
Uygun nemin korunması, peynirin raf ömrünü uzatmanın anahtarıdır . En âlâ usul, peyniri yağlı kağıda sarmak ve hava geçirmez bir kaba koymaktır.
Plastik yahut streç sinema, nemin% 100'ünü meblağ lakin peynirin gereğince nefes almasına müsaade vermez.
Peynir alırken unutulmaması gereken bir başka konu ise ölçüsüdür. Her seferinde biraz satın alın. Kesimler halinde kesilir kesilmez oksijenle temas eder ve kurumaya başlar. Bu nedenle, her hafta yalnızca tüketebildiğiniz kadarını satın almak en uygunudur.
Beyaz peynir üzere salamura olarak satın alınan peynirler salamuralarında saklanabilir.
Peynir için uygun nem seviyesini muhafazanın en düzgün yolu, buzdolabındaki meyve ve zerzevat çekmecesidir. Peyniri güzelce sarın ve buzdolabında saklayın. Peyniri oda sıcaklığında yiyin.
Küflenmiş yahut küf geliştirdikten sonra tüketilen peynirler elbette başlı başına bir sınıftır lakin krem peynir yahut rendelenmiş peynir üzere peynirlerde gelişen küf tüketiminde dikkatli olmanızı öneririz. Yemeye karar vermeden evvel görsel olarak inceleyin, koklayın ve minicik bir kesimin tadına bakın zira bu küf konut dediği peyniri yavaş yavaş ele geçirip peynire yayılacaktır.
Lakin yarı yumuşak yahut sert peynirlerdeki küf peynire yayılmayacaktır. Çok fazla peynir aldıysanız da dilerseniz derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.