Peynir Soslu Bonfile Et (California Cheese Steak) Tanımı İçin Gereçler
- 4 dilim dana bonfile
- 500 gram mantar
- 3 yemek kaşığı knorr fesleğen sos
- 3 yemek kaşığı knoor 4 peynir sos
- 3 yemek kaşığı mozeralla peyniri
- 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
- 1 kutu krema
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Göz kararı tuz
Peynir Soslu Bonfile Et (California Cheese Steak) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarlar için mantarlar yıkanır ve dilimlenmeden, bütün halde kızarmış zeytinyağı içine atılır. Kızarmış mantarlar ocaktan alınmadan 1 yemek kaşığı tereyağı ek edilir ve son sotesi yapılır.
- Et için demir döküm tavada etler mühürlenir. Mühürlenen etlere 3 yemek kaşığı tereyağı ek edilir ve isteğe nazaran az, orta, çok pişmiş biçimde tercihe nazaran pişirilir.
- Sos için sos tenceresine birinci krema alınır ve üzerine 3 er kaşık (İki paketten toplam 6 kaşık olacak şekilde) sos tozu ek edilir.
Yoğunluğuna nazaran süt ek edilerek kıvam bulunur. Mozerella, parmesan ve sarımsak tozu eklenerek son haline getirilir. - Pişirilen tüm gereçleri tabağınızın biçimine nazaran yerleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.