
Peynir Soslu Makarna (Mac And Cheese) Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 kutu krema (200 ml)
- Muskat (rendelenmiş)
- 100 gram çedar peyniri (rendelenmiş)
- 100 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)
- Tuz, karabiber
Peynir Soslu Makarna (Mac And Cheese) Tanımı Yapılışı
- Büyük uzunluk tavada tereyağı eritilir.
- Yağ eriyince un eklenir ve orta ateşte daima karıştırarak kavrulur.
- Un kavrulunca içine muskat rendesi eklenir.
- Krema eklenerek kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir.
- Baharatlar eklenir ve ocağın altı kısılır.
- Rendelenmiş çedar ve parmesan peyniri eklenir.
- Bir iki defa karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.
- Başka tarafta makarna haşlanır ve suyu süzüldükten sonra sıcak sosun üzerine eklenir.
- Peynirler, makarnanın sıcaklığında eridikten sonra servis edilir.
Not: sos ve makarna haşlama birebir anda yapılıp ikiside sıcak iken karıştırılmalıdır!.