- Az tuzlu beyaz peynir
- Cheddar peyniri
- Tel peynir
- Erzurum peyniri
- Hindi salam
- Piliç füme salam
- Minik domatesler
- Çilek
- Kornişon salatalık
- Badem
- Ceviz
- Kayısı
- Kabuklu fıstık
- Mor üzüm
- Çubuk kraker
- Fiyonk kraker
- Susamlı çubuk kraker
- Yeşil zeytin
- Siyah zeytin
- Turunç reçeli
- Şekersiz kızılcık püresi
- Lor peynirli kırmızı biber
- Minik kırmızı turp
- Sizlere fikir olması açısından kullandığım gereçleri yazıyorum. Sizler de konutta bulunan gereçleri kullanarak çeşitlendirebilirsiniz, renklendirebilirsiniz. Reçel, zeytinler,turşu bana ilişkin. Benim hazırladığım çeşitler.
- Peynir tabağını hazırlarken, evvel hangi gereçleri kullanacağınıza karar vermenizi tavsiye ederim. Peynir çeşitleri, kuru yemişler, krakerler, hangi malzemeyi kullanacaksanız alışverişinizi tamamlayın. Pazar alışverişi, market alışverişi, meskenden kullanacağınız gereçler ile listenizi tamamlayın. Meyveleri ve zerzevatları ise son güne bırakın. Ben sabah, pazardan taze taze aldım.
- Alışveriş bittikten sonra paketleri açıp tabaklara yerleştirin. Zerzevat ve meyveleri yıkayın. Kağıt havlu ile sularını kesinlikle kurulayın. Peynirleri istediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Zerzevatları sunuma hazırlayın. Sunum tabağına ve nasıl bir sunum yapacağınıza karar verin. Sunum tabağınızın çok küçük olmamasına dikkat edin. Zeytin ve reçeller için küçük kaseler tercih edin, yer kaplamasın. Peynirleri keskin bir bıçakla, istediğiniz biçimlerde kesin. Üçgen ve dikdörtgen bölümler yapabilirsiniz. Ve sıra peynir tabağını hazırlamaya geldi.
- Mümkünse ahşap bir sunum tabağı kullanın. Evvel küçük kaselerde yeşil ve siyah zeytinleri ve reçelleri yerleştirin. Ben kahvaltıda tüketmeyi sevdiğimiz lor peynir dolgulu minik kırmızı biber turşusu da kullandım. Gerisinden peynir çeşitlerini sunum tabağınızın farklı yerlerine çokça yerleştirin. Minik domatesleri, mor üzümü, çilekleri ortalarına serpiştirin. Kuru yemişleri ortada kalan boşluklara yerleştirin.
Hepsi bu kadar. Afiyet olsun.