Peynir Tadında Yoğurtlu Küçük Börek (Buzluk İçinde Uygun) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 6-7 yemek kaşığı yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 yumurta sarisi
Peynir Tadında Yoğurtlu Küçük Börek (Buzluk İçinde Uygun) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını ocağımızda eritelim.
- Yufkamızın birisini tezgaha serelim. Üzerine 2-3 kaşık tereyağı döküp, fırça yardımıyla sürelim.
- 2-3 kaşık yoğurt gelecek halde yufka üzerine koyup fırça yardımıyla sürelim.
- Yufkanın üzerine 2. Yufkayı serelim. Birebir süreçleri tekrarlayalım.
- 3. Yufkamızı da serelim tereyağ, yoğurt sürelim.
- Önce yufkamızı dört eşit modüle bölelim. Sonra böldüğümüz öbür kesimleri da küçük kesimlere bölelim. Sigara böreği sarar üzere olacak.
- Yufkalarımızı çok sıkı yahut çok gevşek olmayacak biçimde yuvarlayalım.
- Üzerlerine 1 yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında denetimli pişirelim. Afiyet olsun.