Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Açma (Tüm Püf Noktaları İle)

Peynirli Açma (Tüm Püf Noktaları İle)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Peynirli Açma (Tüm Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*1 paket yaş maya
*2 yumurta akı (sarılar üzerine)
*3 yemek kaşığı şeker
*225 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

İç malzemesi için;


*Beyaz peynir
*Maydanoz vs

Peynirli Açma (Tüm Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle sütü ılıksıcak arası olacak şekilde ısıtalım
*Yoğurma kabına maya, yumurta akı, şeker, süt, sıvı yağı alıp maya eriyene kadar çırpıcı yardımıyla çırpalım
*Mayanın aktive olması için karışımı 5 dakika bekletelim
*Daha sonra yavaş yavaş unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım (Bu aşamada bir tatlı kaşığı kadar tereyağı ekleyip yoğurma işlemini bitirmek hamurun daha lezzetli olmasını sağlar )
*Kabın üzerini streç film ile kapattıktan sonra kalın bir örtüyle de kapatıp sıcak bir yere koyalım
*En az 3045 dakika vakit varsa bir saat mayalanması için bekleyin
*Mayalanan hamuru bezelere ayırıp her bir bezenin üzerine yarım çay kaşığı kadar tereyağı koyalım
*Tereyağının etkisiyle hamur kolayca açılacak, içerisine peynirli karışımı koyup istediğimiz gibi şekil verebiliriz (1520 dakika da tepsi mayasında bekletilebilir ancak vakit olmadığından ben bekletmedim )
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serptikten sonra 180190 derecede üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim Afiyet olsun

*Sütün ılıksıcak olması, şekerin mayayla eritilip tuzun unla beraber konulması, hamura tereyağı konulması, mayanın aktive olması için beklenmesi önemli ve atlanmaması gereken püf noktalarıdır
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt