Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Açma (Tüm Püf Noktaları İle)

Peynirli Açma (Tüm Püf Noktaları İle)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Peynirli Açma (Tüm Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*1 paket yaş maya
*2 yumurta akı (sarılar üzerine)
*3 yemek kaşığı şeker
*225 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

İç malzemesi için;


*Beyaz peynir
*Maydanoz vs

Peynirli Açma (Tüm Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle sütü ılıksıcak arası olacak şekilde ısıtalım
*Yoğurma kabına maya, yumurta akı, şeker, süt, sıvı yağı alıp maya eriyene kadar çırpıcı yardımıyla çırpalım
*Mayanın aktive olması için karışımı 5 dakika bekletelim
*Daha sonra yavaş yavaş unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım (Bu aşamada bir tatlı kaşığı kadar tereyağı ekleyip yoğurma işlemini bitirmek hamurun daha lezzetli olmasını sağlar )
*Kabın üzerini streç film ile kapattıktan sonra kalın bir örtüyle de kapatıp sıcak bir yere koyalım
*En az 3045 dakika vakit varsa bir saat mayalanması için bekleyin
*Mayalanan hamuru bezelere ayırıp her bir bezenin üzerine yarım çay kaşığı kadar tereyağı koyalım
*Tereyağının etkisiyle hamur kolayca açılacak, içerisine peynirli karışımı koyup istediğimiz gibi şekil verebiliriz (1520 dakika da tepsi mayasında bekletilebilir ancak vakit olmadığından ben bekletmedim )
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serptikten sonra 180190 derecede üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim Afiyet olsun

*Sütün ılıksıcak olması, şekerin mayayla eritilip tuzun unla beraber konulması, hamura tereyağı konulması, mayanın aktive olması için beklenmesi önemli ve atlanmaması gereken püf noktalarıdır
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt