![peynirli-acma.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/28/peynirli-acma.jpg)
Peynirli Açma Tanımı İçin Gereçler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 paket yaş maya
- 2 yumurta beyazı (Sarısı üzerlerine)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 6 su bardağı un
- Beyaz peynir
Peynirli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm gereçleri derin bir kaba alıp karıştıralım.
- Üzerine yavaş yavaş un ek edip güzelce yoğuralım. Hamur tam kulak göğsü kıvamı olmazda biraz ele yapışan bir hamur olacak.
- Elimize yapıştığı yerde spatula yardımıyla hamuru toplayabiliriz.
- Son biçimini verip hamurun üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirip üzerini kapatıp 45 dk mayalandırmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan 15-16 adet mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Her bezenin üzerine oda sıcaklığında 1 yemek kaşığı tereyağı koyalım.
- Tereyağını yaya yaya hamuru açalım.
- İçerisine her yerine eşit olacak formda peynir koyalım ve uzun rulo yapalım. Ben yarısını peynirli yarısını sade yaptım.
- Akabinde ruloyu çekerek elimizle biraz uzatalım ve kıvıralım.
- Akabinde uç noktalarını birleştirip uç noktaları altta kalacak formda saralım. (simit yapar gibi). Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine açmaları yerleştirelim.
- Üzeri için ayırdığımız yumurtalara 1 yemek kaşığı süt ekleyip açmaların üzerine sürelim.
- Evvelce ısıtılmış fırında fanlı ayarda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca üzerlerine pak bir bez örtüp 10 dk dinlendirelim. Servise hazırdır.Afiyet olsun.