Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Açma

Peynirli Açma
0
25

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
peynirli-acma.jpg

Peynirli Açma Tanımı İçin Gereçler


Su bardağı ölçüsü 200 ml
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yumurta beyazı (Sarısı üzerlerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 6 su bardağı un
İç harcı için :
  • Beyaz peynir

Peynirli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un hariç tüm gereçleri derin bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Üzerine yavaş yavaş un ek edip güzelce yoğuralım. Hamur tam kulak göğsü kıvamı olmazda biraz ele yapışan bir hamur olacak.
  3. Elimize yapıştığı yerde spatula yardımıyla hamuru toplayabiliriz.
  4. Son biçimini verip hamurun üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirip üzerini kapatıp 45 dk mayalandırmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurdan 15-16 adet mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
  6. Her bezenin üzerine oda sıcaklığında 1 yemek kaşığı tereyağı koyalım.
  7. Tereyağını yaya yaya hamuru açalım.
  8. İçerisine her yerine eşit olacak formda peynir koyalım ve uzun rulo yapalım. Ben yarısını peynirli yarısını sade yaptım.
  9. Akabinde ruloyu çekerek elimizle biraz uzatalım ve kıvıralım.
  10. Akabinde uç noktalarını birleştirip uç noktaları altta kalacak formda saralım. (simit yapar gibi). Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine açmaları yerleştirelim.
  11. Üzeri için ayırdığımız yumurtalara 1 yemek kaşığı süt ekleyip açmaların üzerine sürelim.
  12. Evvelce ısıtılmış fırında fanlı ayarda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  13. Fırından çıkınca üzerlerine pak bir bez örtüp 10 dk dinlendirelim. Servise hazırdır.Afiyet olsun.
Peynirli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,239Mesajlar
30,152Kullanıcılar
SeroxanSon üye
Üst Alt