Peynirli Anne Poğaçası Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 1 paket maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram oda sıcaklığında margarin
- Aldığı kadar un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Peynir
- Susam
- Pekmez
Peynirli Anne Poğaçası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 bardak ılık süt ve 1 bardak ılık su maya ile bir kapta yeterlice karıştırılıp üzerine toz şeker ilave edilir.
- 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz sıvı yağ margarin ve aldığı kadar un ek edilerek hoş bir hamur elde edilir.
- Daha sonra ortasına peynirler konularak hoş birer poğaça biçimi verilir.
- Üzerine biraz sulandırılmış pekmez sürülür ve susam ek edilir.
- 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir mis kokulu poğaçalarımız hazır.