Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peynirli Borek

Peynirli Borek
0
135

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Peynirli Borek Tarifi İcin Malzemeler

*1 paket hazır yufka
*500 gr peynir (lorda olabilir)
*1 su bardağı sut
*1 su bardağı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 cay bardağı sıvı yağ
*Corekotu

Peynirli Borek Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle sut, yoğurt, yumurta ve sıvı yağı bir kapta karıştırıyoruz
*Yağladığımız tepsimize serdiğimiz yufkalara her kattan sonra bu karışımdan ekliyoruz
* 2 kat yufkamızı tepsiye yerleştirdiğimizde peynirin yarısını yufkaya serpiştiriyoruz
* Daha sonra 2 kat daha serdiğimiz yufkamıza kalan peyniri de ekliyoruz
* Boreğin en ust kısmına sosumuzu(yoğurtlu, sutlu karışım) ekleyip fırına vermeden once boreğimizi keselim
* Uzerine corek otu serpiştirdiğimiz boreğimizi 180 derece fırında pişirelim Afiyet olsun ☺

Not: (Ben boreği cıkarınca uzerine yarım cay bardağı su serptim ve sofra bezi orterek 10 dk dinlendirdim ustu daha yumuşak oluyor )

Similar threads

Merhaba bayanlar hafta sonunda eşler ve cocuklar evdeyken onlara nefis bir borek yapmaya ne dersinizBu boreği ozellikle eşleriniz cok beğenecek garantisini verebiliyorum kilo sorunu olmayan eşler icin harika bir borek tarifi paylaşıyorum sizlerle şimdiden ellerinize sağlık beylere Afiyet olsun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
Sutlu Borek Resimli Sutlu Borek Tarifi Sutlu Borek Oktay Usta, Sutlu Borek nasıl yapılır, Sutlu Boreğin Tarifi Resimli Sutlu Borek yapılışı imagessutluborektarifiresimli5ad435f6d4e13 Sutlu Borek Malzemeleri •4 Yumurta Yarım Cay B Su Yarım Cay B Mısırozu Yağı 1 Tatlı K Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Resimli Dil Peynirli Borek Tarifi Dil Peynirli Borek nasıl yapılır Dil Peynirli Borek tarifi Dil Peynirli Borek Tarifi Resimli imagesdilpeynirliborektarifiresimli5ad4574901b1b Malzemeler 4 adet yufka 200 gram dil peyniri 3 adet yumurta 1,5 su bardağı sut 1 cay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Kıymalı Borek Tarifi İcin Malzemeler *1 paket 7 li yufka *1 kuru soğan *300 gr kıyma *Pul biberi *Tuz *Karabiber Sosu icin *4 yumurta *Yarım su bardağı sıvı yağ *2 su bardağı su *Tuz Kıymalı Borek Tarifi Yapılışı Hayırlı ramazanlar herkese iftarda da sahurda da yenebilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Peynirli Borek Tarifi İcin Malzemeler *1 paket ucgen hazır yufka *1 su bardağı sut *1 cay bardağı sıvı yağ *1 yumurta *Goz kararı peynir *İsteğe gore maydanoz (o an evde olmadığı icin ben koyamadım) Uzeri icin; *1 yumurta sarısı *Coreotu Peynirli Borek Tarifi Yapılışı Once...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt