bilgisayarci
FD Üye
Peynirli Börek Tanımı İçin Materyaller
- 8 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz (Göz kararı koyuyorum ben)
- 3 su bardağı su
- Sıvı yağ
- Peynir
- Yumurta sarısı
Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuz için; materyalleri karıştırıp, kulak göğsü kıvamı olacak bir biçimde hamuru yoğuruyoruz. 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- 12 eşit bezeye bölüştürüp, servis tabağı boyutunda açılır ve ortalarına yağ sürerek üst üste dizilir. Bu biçimde de 15-20 dakika dinlendirilir.
- Dinlenen bezeler sırasıyla ve el yardımıyla çekilerek, çok ince olacak halde büyütülür.
- İç harcını koyup, ucundan içe yanlışsız rulo formunda sarılır.
- Tepsiye yerleştirip 5-10 dakika dinlendirip, üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirilir.