Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet hazır el açımı yufka
- 300 gram orta yağlı beyaz peynir
- 6 sap maydanoz
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Sosu için;
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı eritilmiş ılık tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- Susam ve çörek otu
Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce iç harcını maydanozları doğrayarak peynirle karıştırıp hazırlayalım.
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber atalım.
- Sosunuda hazırlayalım.
- Sonrada fırın tepsisine düz kenarlardan sarkacak şekilde tüm olarak 1 adet yufkayı serelim, üzerine sos gezdirelim.Fırçayla her tarafına sürelim.
- Sonrada bir yufkayı 4 de bölüp kırışık şekilde serelim .
- Üzerine iç harcı peynir serpelim,tekrar üzerine bir yufka daha kırıştırarak serelim üzerine sos gezdirelim.
- Tekrar bir yufka daha 4 de bölerek serelim.
- Üzerine iç harcını serpelim,üzerine 1 yufka daha serelim ve üzerine sos sürelim tepsinin kenarlarından taşmış olan yufkaları içe doğru örtelim.
- Kalan sosumuzuda üzerine sürüp, susam ve çörek otunu serpelim.
- 180 derecede ısıttığımız fırına sürelim .
- 25 dakika pişirelim çıkarıp çayımızın yanında servis yapalım.
Peynirli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı