Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt (Sarısı üstüne sürülecek)
- 1 su bardağı su
- Tuz
- 1 kase peynir dilek ettiğiniz rastgele bir peynir olur
- Yarım demet maydanoz
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su böreği tadında şipşak hazırlayabileceğimiz börek.
- Sosumuzu hazırlayalım; iç harcımız içinde peyniri çatal yardımıyla ezelim, maydanozumuzu ince ince kıyalım.
- Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim.
- 1 tüm yufkayı tepsiye açalım bir öteki yufkayı 3 e bölelim ve sosa batırıp eşit biçimde kesimleri kırışık halde koyalım.
- Ardından peynir harcını eşit biçimde koyalım ve öbür yufkalarıda 3 e bölüp sosa batırıp bu formda devam edelim.
- En son kalan sosuda böreğimizin üzerine dökelim ve o en alttaki yufkayı kapatalım.
- Yumurtayı sürülelim ve çörek otu ve susamı ek edelim.
- Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.