Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Börek

Peynirli Börek
0
84

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt (Sarısı üstüne sürülecek)
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
İçi için;
  • 1 kase peynir dilek ettiğiniz rastgele bir peynir olur
  • Yarım demet maydanoz
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su böreği tadında şipşak hazırlayabileceğimiz börek.
  2. Sosumuzu hazırlayalım; iç harcımız içinde peyniri çatal yardımıyla ezelim, maydanozumuzu ince ince kıyalım.
  3. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim.
  4. 1 tüm yufkayı tepsiye açalım bir öteki yufkayı 3 e bölelim ve sosa batırıp eşit biçimde kesimleri kırışık halde koyalım.
  5. Ardından peynir harcını eşit biçimde koyalım ve öbür yufkalarıda 3 e bölüp sosa batırıp bu formda devam edelim.
  6. En son kalan sosuda böreğimizin üzerine dökelim ve o en alttaki yufkayı kapatalım.
  7. Yumurtayı sürülelim ve çörek otu ve susamı ek edelim.
  8. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt