teknolojiuzmani
FD Üye
Peynirli Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 ,5 su bardağı ılık su (230 ml)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Eriyen peynir ve lor peyniri
- Ayçiçek yağı
Peynirli Çi Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice yoğuralım.
- Üzerini kapatıp 15 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru 10 adet bezeye bölüp yuvarlayalım.
- Her bezeyi orta boy tabak büyüklüğünde unladığımız tezgahta yuvarlak açalım.
- Açtığımız hamurun yarısına peynir koyalım. Diğer yarısını üzerine kapatalım. Elimizle çok az bastıralım.
- Kapattığımız hamurun kenarını bıçakla keselim ve çatalla kenarlarını bastıralım. Kenara alıp üzerini kurumasın diye bez ile kapatalım.
- 10 adet bezeyi aynı şekilde yapalım. Temiz bir bez ile üzerlerini kapatalım.
- Kızartma tavasında bolca kızgın yağın içerisinde çevire çevire kızartalım.
- Kızartırken kaşık yardımıyla üzerlerine kızgın yağ gezdirerek kızartalım. Bu şekilde kabarmasını sağlayalım.
- Kızaranları havlu kağıt üzerine alalım. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.