Peynirli Çiğ Börek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 750 gram un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
- Lor peyniri yahut beyaz peynir
- Sıvı yağ
Peynirli Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un, tuz, su bir kaba alınır ve yoğrulur. Orta setlikte bir hamur elde ettikten sonra hamur 5-10 dakika dinlendirilir.
- Sonra hamur bezelere ayrılır. Ben mandalina büyüklüğünde ayırıyorum. Siz yapmak istediğiniz büyüklüğe nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Ayırdığımız bezeleri de 5-10 dakika dinlendirdikten sonra hamurlarımızı daire şekkinde açıyoruz. Çok ince yahut kalın açmamaya dikkat edin. Çok ince yapınca fazla yağ çekiyor zira.
- İçine ufalanmış peyniri koyup d halinde kapatılıp en dıştan ruletle kesilir ve bol sıvı yağda kızartılır. Bu tanımdan 40 tane çıkıyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.