Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Çiğ Börek

Peynirli Çiğ Börek
0
32

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
peynirli-cig-borek.jpg

Peynirli Çiğ Börek Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 750 gram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
İçin için;
  • Lor peyniri yahut beyaz peynir
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Peynirli Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un, tuz, su bir kaba alınır ve yoğrulur. Orta setlikte bir hamur elde ettikten sonra hamur 5-10 dakika dinlendirilir.
  2. Sonra hamur bezelere ayrılır. Ben mandalina büyüklüğünde ayırıyorum. Siz yapmak istediğiniz büyüklüğe nazaran ayarlayabilirsiniz.
  3. Ayırdığımız bezeleri de 5-10 dakika dinlendirdikten sonra hamurlarımızı daire şekkinde açıyoruz. Çok ince yahut kalın açmamaya dikkat edin. Çok ince yapınca fazla yağ çekiyor zira.
  4. İçine ufalanmış peyniri koyup d halinde kapatılıp en dıştan ruletle kesilir ve bol sıvı yağda kızartılır. Bu tanımdan 40 tane çıkıyor.
Peynirli Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt