Peynirli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 50 gr eritilmiş tereyağı
- 1 kase peynir
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Peynirli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yufkamızın birini tezgaha serelim.
- Üzerine eritip soğutmuş olduğumuz yağımızdan kaşık ile dökelim ve fırçayla yufkamızın her yerini yağlayalım.
- Daha sonra yoğurdu her tarafına gelecek şekilde sürelim.
- Daha sonra yufkamızın diğerini üzerine koyalım ve aynı işlemi onada yapalım,.
- Son yufkamızı da üzerlerine koyup tekrar aynı işlemi yapalım.
- Yufkayı küçük üçgenler halinde önce 4 e sonra 8 e, sonra 16 ya, en sonda 32 parça olacak şekilde keselim.
- Ufalanmış beyaz peyniri kenarlarına koyalım ve dıştan içe doğru rulo yapalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Peynirli Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı