bilgisayarci
FD Üye
Peynirli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 tane yumurtanın akı içine ( sarısı üzerine)
- Peynir
Peynirli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sosunu hazırlayalım .
- Sıvı yağ,su,un,nişasta ve yumurta akını karıştıralım.
- İlk yufkayı tezgahımıza serelim hazırladığımız sostan 4-5 yemek kaşığı kadar dökelim.
- 2. Yufkayıda birinci yufkanın üzerine serelim.
- Üzerine sostan gezdirelim.
- Önce 4 de bölelim sonra 8 sonra da 16 de bölelim.
- Peynirden koyalım kenar kısmını içe doğru katlayıp saralım.
- Diğer 2 yufkayıda aynı şekilde yaptıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim .
- Üzerine yumurta sarısı sürelim, susam veya çörek otu serpip önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Not: isterseniz içine kıyma,patates, ıspanak veya pırasa da koyabilirsiniz.
Peynirli Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı