bilgisayarci
FD Üye
Peynirli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 tane yumurtanın akı içine ( sarısı üzerine)
- Peynir
Peynirli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sosunu hazırlayalım .
- Sıvı yağ,su,un,nişasta ve yumurta akını karıştıralım.
- İlk yufkayı tezgahımıza serelim hazırladığımız sostan 4-5 yemek kaşığı kadar dökelim.
- 2. Yufkayıda birinci yufkanın üzerine serelim.
- Üzerine sostan gezdirelim.
- Önce 4 de bölelim sonra 8 sonra da 16 de bölelim.
- Peynirden koyalım kenar kısmını içe doğru katlayıp saralım.
- Diğer 2 yufkayıda aynı şekilde yaptıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim .
- Üzerine yumurta sarısı sürelim, susam veya çörek otu serpip önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Not: isterseniz içine kıyma,patates, ıspanak veya pırasa da koyabilirsiniz.
Peynirli Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.