Peynirli Çıtır Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket ince böreklik yufka
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı maden suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Maydanozlu beyaz peynir
Peynirli Çıtır Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sosu için tereyağı eritiyoruz ve tüm gereçleri bir kapta güzelce çırpıyoruz.
- 1 adet hazır yufka tezgaha alınır, üzerine 2 yemek kaşığı sostan dökülür ve uzunlamasına bir şerit iç harcından konulur.
- Çok fazla iç harcı kullanmayın sararken yufka yırtılmasın.
- Evvel rulo sonra içine yanlışsız gül halinde sarılır ve tepsiye alınır.
- Kalan sosun hepsi böreklerin üzerine sürülür ve 1 saat kadar çekmesi için bekletilir.
- Üzerine susam yahut çörek otu serpebilirsiniz.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika kadar nar üzere kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Ben çift ölçü kullanıp 2 tepsi yaptım üzerine hem çörekotu hem susam ikiside çok hoş yakışıyor.
Peynirli Çıtır Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı