
Peynirli Çörek Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin
- 1 su bardağı süzme peynir
- 1 yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 buçuk su bardağı un
- Yumurta sarısı
- Susam
Peynirli Çörek Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini ve peyniri karıştıralım.
- Öbür gereçleri ekleyerek kulak göğsü kıvamından bir hamur elde edelim.
- Peyniriniz çok tuzlu ise hamura tuz eklemeyin.
- Hamuru cevizden biraz daha büyük kesimler alıp yuvarlayalım tepsimize dizelim.
- Üzerine çatalın gerisiyle biraz bastırıp biçim verelim.
- Yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- Evvelce ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Hem kolay hem pratik bir tanım tadıda çok hoş oluyor. Deneyeceklere şimdiden. Afiyet olsun ????.