bilgisayarci
FD Üye
Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- 1 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 100 gram ezilmiş peynir
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç hamur için belirlenen materyalleri derin bir kapta karıştıralım.
- Unu denetimli halde ekleyelim.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ufak beze koparıp elimizin ayasıyla açalım.
- Orta kısmına peyniri yerleştirip elimizde yuvarlayalım.
- Tepsiye hazırladığımız poğaçaları dizelim.
- Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirelim.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına tepsimizi yerleştirelim.
- Ortalama 20 dk sonra poğaçalarımızın üzeri kızaracaktır. Afiyetler olsun ????.