Peynirli Dereotu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet ince doğranmış dereotu
- 1 kalıp süzme peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (2, 5 3 su bardağı )
Peynirli Dereotu Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir kaba sıvı yağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozunu, yumurta, tuz ve dereotu ile peyniri koyalım.
- Daha sonra unumuzu eleyerek denetimli bir formda yavaş yavaş ek edelim.
- Hamurumuz ele yapışmayan bir kıvam aldığında biçim vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ile süsleyelim.
- Daha sonra evvelce ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun ????.