Peynirli Fesleğenli Ekmek Tarifi
Peynirli Fesleğenli Ekmek nasıl yapılır
Peynirli Fesleğenli Ekmek yapılışı
Peynirli Fesleğenli Ekmek Tarifi Resimli
imagespeynirlifeslegenliekmektarifiresimli5ad43dd2852d5
Malzeme :
3 su b un
1 p kurumaya
ılık su
tuz, tozşeker
Sosu icin:
1 tutam taze fesleğen
1 su b mihalic peyniri
2 corba k dolmalık fıstık
4 diş sarımsak
1 cay b zeytinyağı
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alınUzerine 1 paket kuru mayayı ilave edin Uzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve toz şekeri ilave edinUnun ortasını havuz şeklinde acın Sosu icin 1 cay bardağı zeytinyağını,4 diş sarımsak,2 corba kdolmalık fıstık fesleğen yapraklarını parcalayıcıdan gecirin Karıştırma kabındaki unu ortasına actığınız havuzun icine hazırladığınız sosu dokun Tum malzemleri elinizle karıştırarak yoğurunHamurun uzerine rendelenmiş mihalic peynirini ilave edip tekrar yoğurun Fırın tepsisini yağlayınHazırladığınız hamuru fırın tepsisine alınElinizle hafifce bastırarak hamuru yayın
Hamurun uzerine susam serpinHamurun mayalanması icin biraz bekletin Onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirinFesleğenin nefis kokusu ile cok lezzetli hale gelen bir ekmek
Peynirli Fesleğenli Ekmek nasıl yapılır
Peynirli Fesleğenli Ekmek yapılışı
Peynirli Fesleğenli Ekmek Tarifi Resimli
imagespeynirlifeslegenliekmektarifiresimli5ad43dd2852d5
Malzeme :
3 su b un
1 p kurumaya
ılık su
tuz, tozşeker
Sosu icin:
1 tutam taze fesleğen
1 su b mihalic peyniri
2 corba k dolmalık fıstık
4 diş sarımsak
1 cay b zeytinyağı
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alınUzerine 1 paket kuru mayayı ilave edin Uzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve toz şekeri ilave edinUnun ortasını havuz şeklinde acın Sosu icin 1 cay bardağı zeytinyağını,4 diş sarımsak,2 corba kdolmalık fıstık fesleğen yapraklarını parcalayıcıdan gecirin Karıştırma kabındaki unu ortasına actığınız havuzun icine hazırladığınız sosu dokun Tum malzemleri elinizle karıştırarak yoğurunHamurun uzerine rendelenmiş mihalic peynirini ilave edip tekrar yoğurun Fırın tepsisini yağlayınHazırladığınız hamuru fırın tepsisine alınElinizle hafifce bastırarak hamuru yayın
Hamurun uzerine susam serpinHamurun mayalanması icin biraz bekletin Onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirinFesleğenin nefis kokusu ile cok lezzetli hale gelen bir ekmek