teknolojiuzmani
FD Üye
Peynirli Hafif Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane büyük uzunluk havuç
- Yarım kalıp peynir
- 2 tane kırmızı biber
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane pırasa
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Yarım çay bardağı limon suyu
Peynirli Hafif Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçlar temizlenip. Rendelenir. Tabağa alınır.
- Kabakta temizlenip rendelenir. Havuçların üzerine eklenir.
- Kırmızı biberler ocakta közlenir. Temizlenip ince formda kıyılır.
- Yeşil biberler de incecik doğranır.
- Pırasa incecik doğranır.
- Malzemeler tavaya alınır tuz atılır sotelenir.
- Seker de ek edip karıştırın yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Yumuşadıktan sonra tavadan tabağa alın.
- Yarim kalıp peynir de rendelenir. Üzerine eklenir.
- Bir tabakta sos materyallerinin hepsi karıştırılır ve sotelenen gereçlerle karıştırılır.
Peynirli Hafif Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.