Peynirli İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 kase rendelenmiş künefe peyniri (yoksa tuzsuz lisan peyniride kullanabilirsiniz)
- 4 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal (renk vermesi için)
- 1 paket vanilya
Peynirli İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
- Tencereye tereyağını alalım ve orta ateşte eriyince üzerine irmiği ekleyip biraz kavuralım(rengi kahverengiye dönmeyecek kadar)
- Akabinde şekeri ekleyip 2-3 dak daha kavuralım.
- Daha sonra süt, zerdeçal, vanilyayı ek edip karıştıralım.
- Son olarak rendelediğimiz peyniri de ekleyip uygunca karıştırdıktan sonra altını kısalım ve biraz daha pişirip sütünü çektikten sonra ocaktan alalım.
- Tatlımız 10-15 dak dinlendikten sonra servis edelim. Afiyet olsun????.