teknolojiuzmani
FD Üye

Peynirli İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 100 gram tereyağı
- 150 gram tuzsuz peynir ( ben künefe peyniri kullandım)
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı şeker
- Antep fıstığı
Peynirli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı ve irmiği tenceremize alıyoruz.
- İrmik rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Peyniri ek ediyoruz.
- Süt, su, şeker bir kapta şeker eriyene kadar karıştırıyoruz karışımında irmiğe ek ediyoruz.
- Altını kısıp kaynayıp irmik çekene kadar pişirilir.
Peynirli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı