Peynirli Kalem Böreği (Fırında) Tanımı İçin Gereçler
- 2,5 adet yufka
- 200 gram lor peyniri
- 1/2 (yarım) demet maydanoz (İsteğe göre)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) şişe soda
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörekotu (Susam da olur)
Peynirli Kalem Böreği (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak peynir maydanoz ve baharatları karıştırıp böreğin iç harcını yapalım. İsterseniz patates yahut kıyma da koyabilirsiniz size kalmış.
- Daha sonra yufkalara sürmek için gerekli olan materyallerimizi bir kapta karıştıralım. Yufkaları üçgen halinde 12 kesim keselim ve üzerine çokça yoğurtlu sostan sürelim.
- Hazırladığımız iç harcı yufkaların geniş kısmına koyup sigara böreği sarar üzere ince bir halde saralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu serpelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis edebiliriz. Afiyet olsun.