Peynirli Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Materyaller
- ️2 adet yumurta
- ️1 su bardağı yoğurt
- ️1 çay bardağı sıvı yağ
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 kase beyaz peynir
- ️Bir tutam maydanoz
- ️1.5 su bardağı un
- ️Tuz
- Kızartmak için biraz sıvı yağ
Peynirli Kaşık Dökmesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir kaba yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu çırpma teli yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Akabinde kabartma tozu ve 1, 5 su bardağı unu ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Gerekirse bir ölçü daha ekleyebilirsiniz, koyu kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
- Maydonoz ve peyniride ekliyoruz.
- Teflon tavanın tabanını az yağlıyoruz.
- Karışımdan birer kaşık koyalım ve yavaşça yaydıralım.
- Orta ateşte iki taraflı pişiriyoruz.
- Tüm hamur bu halde pişirildikten sonra servise hazır ????.