Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri veya beyaz peynir
- 1.5 su bardağı un
- 2 tutam maydanoz veya dereotu
Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kase alalım içine yumurtaları kırıp güzelce çırpalım.
- Daha sonra yoğurt ,sıvı yağ ve tuz ekleyip tekrar çırpalım.
- Kabartma tozu ve tuzu da ekleyip güzel karıştırılır.Hamurun kıvamı oldukça koyu olacaktır.Eğer hamurumuz sıvı ise biraz daha un eklememiz gerekebilir????.
- Son olarak hazırlamış olduğumuz karışımın içine rendelenmiş peynirimizi ve maydanozu ekleyip güzelce karıştıralım.
- Tuz ayarınızı peynirin tuzluluğuna göre ayarlayalım.
- Tavamızı ocağa alıp yağlayalım.
- Hazırlamış olduğumuz karışımdan 2 yemek kaşığı alarak tavaya koyalım.
- Her iki tarafını da orta ateşte pişirelim????.
- Pişirmiş olduğumuz kaşık dökmelerini servis tabağına alalım????.
Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı