Peynirli Katlama Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 6 yaprak yufka
- 2 yumurta
- 2 kaşık yoğurt
- 2 bardak süt
- Yarım bardak sıvı yağ
- 200 gram peynir
- 200 gram kaşar peyniri
Peynirli Katlama Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak sosu hazırlayalım, bir kapta içine yoğurdu yumurtaları koyup güzelce çırpalım akabinde yağ, süt sosumuz hazır.
- İç harç ufalanmış peynir, rendelenmiş kaşar peyniri yağlı kağıtlı tepsimize birinci yufkayı serelim.
- Kenarlar tepsi dışında kalmalı ikinci yufkayı tam tepsi içine sos her yerine gelmeli üçüncü yufkada birebir biçimde soslayalım.
- Güzelce bu etapta harcımızı koyalım hepsini başka kalan üç yufkayı da kapamak için tıpkı formda koyalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim deneyeceklere afiyet olsun.