Peynirli Kolay Su Boreği
Su boreği seven beyler ve bayanlar icin yapılışı oldukca kolay peynirli su boreği tarifi vereceğim mutlaka denemelisiniz şimdiden afiyet olsunHemen su boreğimizin malzemelerini sıralıyalım daha sonra yapılışını anlatalım kısaca umarım beğenirsiniz bayanlar
imagespeynirlikolaysuboregitarifi5ad3c760636ad
Su Boreğinin Malzemeleri
3 yumurta
3 yumurta kabuğu su
Tuz
Aldığı kadar un
İci
Beyaz peynir
Maydanoz
Dere otu
Uzeri icin 3,5 su bardağı soğuk su
Su Boreğinin Yapılışı
Tum malzemeler karıştırılıp aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulurHamurdan 8 beze yapılıp yarım saat kadar dinlendirilirDaha sonra her bir beze acılabildiği kadar ince acılıp (baklava hamuru gibide olmayacak) altı yağlanmış tepsiye konulur
Uzerine 23 yemek kaşığı yağ gezdirilip her tarafın yağlanması sağlanır Bu şekilde 4 beze hazırlanırAraya ic malzeme konulurDiğer bezelerde aynı şekilde acıp yağlanıp tepsiye yerleştirilirEn ustude guzelce yağlandıktan sonra fırına konulup pişirilirHafif pembeleşince takriben 2025 dk sonra (sizler yinede kontrol edin iyice pişmeyecek) boreği fırından cıkarıp 3,5 su bardağı soğuk su dokunBu arada boreğinizin uzerini artı şeklinde bolebilirsiniz(suyu kolay emsin diyeŞimdi tepsinin etrafı ve boreğiniz su icinde olacak korkmayın tekrar fırına verin ve pişirme işlemine devam edinBorek kızaracak ve tum suyu icine emecektirBoreğimiz hazır artık servis yapabilirsiniz
Su boreği seven beyler ve bayanlar icin yapılışı oldukca kolay peynirli su boreği tarifi vereceğim mutlaka denemelisiniz şimdiden afiyet olsunHemen su boreğimizin malzemelerini sıralıyalım daha sonra yapılışını anlatalım kısaca umarım beğenirsiniz bayanlar
imagespeynirlikolaysuboregitarifi5ad3c760636ad
Su Boreğinin Malzemeleri
3 yumurta
3 yumurta kabuğu su
Tuz
Aldığı kadar un
İci
Beyaz peynir
Maydanoz
Dere otu
Uzeri icin 3,5 su bardağı soğuk su
Su Boreğinin Yapılışı
Tum malzemeler karıştırılıp aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulurHamurdan 8 beze yapılıp yarım saat kadar dinlendirilirDaha sonra her bir beze acılabildiği kadar ince acılıp (baklava hamuru gibide olmayacak) altı yağlanmış tepsiye konulur
Uzerine 23 yemek kaşığı yağ gezdirilip her tarafın yağlanması sağlanır Bu şekilde 4 beze hazırlanırAraya ic malzeme konulurDiğer bezelerde aynı şekilde acıp yağlanıp tepsiye yerleştirilirEn ustude guzelce yağlandıktan sonra fırına konulup pişirilirHafif pembeleşince takriben 2025 dk sonra (sizler yinede kontrol edin iyice pişmeyecek) boreği fırından cıkarıp 3,5 su bardağı soğuk su dokunBu arada boreğinizin uzerini artı şeklinde bolebilirsiniz(suyu kolay emsin diyeŞimdi tepsinin etrafı ve boreğiniz su icinde olacak korkmayın tekrar fırına verin ve pişirme işlemine devam edinBorek kızaracak ve tum suyu icine emecektirBoreğimiz hazır artık servis yapabilirsiniz