Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Kömbe

Peynirli Kömbe
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
peynirli-kombe.jpg

Peynirli Kömbe Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için:
  • 5 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • Alabildiği kadar su (hamurun kıvamına göre)
İç harcı için:
  • 1 kalıp beyaz peynir(yarısı lor peyniri de olabilir)
  • 7-8 kısım maydanoz
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • Pul biber, toz biber
Ortasına sürmek için:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üstüne sürmek için:
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Peynirli Kömbe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Peyniri ezelim. Maydanoz ve soğanları küçük küçük doğrayalım.
  2. Başka iç gereçlerini de karıştırarak iç harcı hazırlayalım.
  3. Hamur için unu bir kaba alalım.
  4. Ortasını açıp tuz ve zeytinyağını ekleyelim. Kıvamını ayarlayana kadar su ekleyerek yoğuralım.
  5. Yumuşak bir kıvama gelince 8 kesime bölüp beze haline getirelim.
  6. Üzerini nemli bir bezle örtelim. Bezelerimizi tek tek un ile açalım. (tepsi büyüklüğünde)
  7. Tepsimizi yağlayalım.
  8. Bir kat açtığımız yufka üstüne sıvı yağ sürerek 4 kat tepsiye dizelim. (her kat yufkanın üzerine sıvı yağ sürülüyor) ortasına hazırladığımız iç harcı eşit halde yayalım.
  9. Üzerine 4 kat daha yufka ekleyelim.
  10. En üste yoğurtlu sıvı yağ karışımından sürüp, baklava dilimi formunda böreğimizi dilimleyelim.
  11. 180 derece fırında altı, üstü kızarana kadar pişirelim.
  12. Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirelim. Afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt