
Peynirli Maden Sulu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Mayası için;
- 1 paket instant maya
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 su bardağı yoğurt suyu yada süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Peynirli harç
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Çörek otu
Peynirli Maden Sulu Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına mayası için gerekli gereçler eklenir ve karıştırılır.
- Oda ısısında 5 dk kadar dinlendirilir.
- Sonrasında hamuru için gerekli materyaller eklenir.
- Son olarak da aldığı kadar un eklenerek, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
- Hamur bezelere bölünür.
- Tezgaha hafif un serperek, bezeler açılır ve içerisine peynirli harç eklenerek kapatılır.
- Avuç içinde yuvarlanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla dizilir.
- Üzeri örtülerek oda ısısında 25 dk kadar mayalanmaya bırakılır.
- Kasede yumurta sarısıyla pekmez özleşinceye dek karıştırılır.
- Müddet sonunda üzerlerine yumurtalı sos sürüldükten sonra çörekotu serpilir.
- Isıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri ve altı kızarıncaya kadar pişirilir.

