
Peynirli Patatesli Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kurumaya
- 4.5 su bardağı un
- 6.7 adet patates
- Peynir
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Peynirli Patatesli Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patatesleri haşlayalım. Ardında bir kasemize iki subardağı sütümüzü alalım.
- Ardından iki yemek kaşığı sıvı yağını, şekeri ,mayayı alalım karıştıralım.
- Unu ve tuzu katip yumuşak hamur elde edelim mayalanmaya bırakalım.
- Ardından haşlanan patateslerin altını kapatıp süzelim.
- Tek tek soyalım tabağa alalım ezici yardımıyla ezelim.
- Pulbiberi ve diğer malzemeyi katıp karıştıralım bir kenarda bekletelim.
- Bu arada hamur mayalandı benim beziler 4 bezi çıktı bezinin birini uzun olacak şekilde açalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizi alalım açtığımız beziyi içine koyalım.
- Üzerine hazırlanan patatesten yayalım.
- Üzerine peyniri gezdirelim ve diğer beziyi uzunlamasına açıp tekrar patatesten koyalım.
- Peyniri üzerine koyup 180 derece fırına verelim.
- Ardından kalan bezileri de oklava yardımıyla açıp üzerine artan patatesleri ve peyniri katip yedirelim ve bezi yapalım oklavayla açıp üzerine şekil verip yumurta sürelim.
- Ardından pişirelim pişen pideleri servis edelim.