Peynirli Pide Tanımı İçin Gereçler
️Hamuru İçin
- ️5 su bardağı un
- ️1 paket maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- ️4 yemek kaşığı zeytin yağı
- ️2 su bardağı ılık su
- ️2 adet domates
- ️1 adet rendelenmiş soğan
- Çokça peynir
- ️3 adet yeşil biber
- ️Karabiber
- ️Tuz
Peynirli Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle derin bir kaba unumuzu alalım ortasını havuz biçiminde açalım. Unumuzun ortasına mayamızı, zeytin yağımızı ekleyelim ve suyumuzu yavaş yavaş eklemeye başlayalım hamurumuzu yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
- Toparlanan hamurumuzu streç sinema örterek 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Akabinde iç harcı için tüm materyalleri bir ortaya getirelim.
- Domatesleri, biberleri küçük küçük doğrayalım peynirlerimizi rendeleyelim, soğanımızı ekleyelim ve son olarak karabiber ve tuzumuzu ekleyelim.
- Dinlenen ve mayalanan hamurumuzdan biraz alıp açalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimiz üzerine hamurumuzu koyalım akabinde iç harcımızdan ekleyelim ve üzerine tekrardan hamur açıp koyalım kapatalım.
- Üzerini dilimleyeceğimiz halde çizelim ve sıvı yağ sürelim 200 derecelik fırında pişirelim. Eğerki ince hamur seviyorsanız iki tepsi çıkacak halde hamurunuzu kullanabilirsiniz.